Στην χώρα της Οδοντοστοιχούλας

Ο Οδοντοστοιχούλα είναι ένα χαρούμενο κορίτσι με κάτασπρα και υγιέστατα δοντάκια.Ο Πλακάς, ο πιο πιστός εργάτης της χρόνιας Ουλίτιδας, έρχεται για να την ξεγελάσει και να στρώσει την πλάκα του και την πέτρα στα κάτασπρα δοντάκια της. Για να πετύχει τον σκοπό του της χαρίζει γλυκά και ζαχαρωτά. Η Οδοντόδουρτσα όμως και η Οδοντόπαστα, δύο αχώριστοι φίλοι, προστατεύουν την Οδοντοστοιχούλα. Με την βοήθεια των μικρών μας φίλων της καθαρίζουν τα δοντάκια ενώ κοιμάται κι έτσι εξαφανίζουν για πάντα την ουλίτιδα ! Η περιπέτεια όμως της Οδοντοστοιχούλας δεν έχει τελειώσει…

Ο Ζαχαρούλης, ένας αστείος μάγειρας, την επισκέπτεται για να της παραδώσει ένα δέμα με γλυκά από την ξακουστή κυρία του, την Δόνα Τερηδόνα και την προσκαλεί μάλιστα για δείπνο με αμέτρητα φαγητά και γλυκά ! Η Οδοντοστοιχούλα ύστερα από το γλέντι, τον χορό και τα γλυκά, επιστρέφει στο παλατάκι της πολύ κουρασμένη. Εκεί συνειδητοποιεί ότι τα δοντάκια της είναι άρρωστα και μαυρισμένα ! Μάταια προσπαθεί να σωθεί. Η Δόνα Τερηδόνα έχει πια εγκατασταθεί για τα καλά στα δοντάκια της. Οι καλοί της φίλοι Οδοντόδουρτσα και Οδοντόπαστα για ακόμη μια φορά δεν θα την εγκαταλείψουν και θα καλέσουν αμέσως τον Οδοντογιατρούλη. Ομως αυτός θα χρειαστεί να της κάνει καθαρισμό και σφράγισμα. Η Οδοντοστοιχούλα μας θα τα καταφέρει αφού θα μάθει να πλένει και να φροντίζει τα δοντάκια της και θα μας χαρίσει το πιο μεγάλο και το πιο λαμπερό χαμόγελο της.

Ενα ιδιαίτερο, διδακτικό παραμύθι που θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά με την μουσική και τα τραγούδια του, ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώσει για την υγεία των δοντιών και θα μάθει τα παιδιά πως να φροντίζουν και να πλένουν τα δοντάκια τους, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο… το θέατρο !

Διάρκεια παράστασης:80 λεπτά.

Το έργο αυτό τελεί υπό την αιγίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και με την έγκριση του Υπουργείου Υγείας.